waar leren tot leven komt

Fietsclinic te zien op DTV Uden

Verkeer en Vervoer stonden afgelopen week centraal op basisschool De Palster in Uden. Er werd gewerkt aan verkeersactiviteiten. Zo werden de leerlingen middels diverse projecten alert gemaakt op verschillende verkeerssituaties.

Basisschool De Palster werkt met de methode 'Alles-in-1'. Een lesmethode waarin middels thema's het lesprogramma aangeboden wordt en daardoor het leren voor kinderen heel betekenisvol is.

Deze periode werken een aantal groepen rondom het thema Verkeer en Vervoer. In de groepen 1 t/m 8 was afgelopen week extra aandacht voor het thema verkeer. Zo werd er in de kleutergroepen extra aandacht besteed aan het oversteken en zij hebben dit in de praktijk geoefend. Voor de onder- en middenbouw werd er een trapvaardigheidsparcours uitgezet, waarbij verschillende verkeerssituaties nagebootst werden en de kinderen verkeersvaardigheden konden oefenen. In de bovenbouw zijn er fietsclinics verzorgd, waarbij de kinderen door middel van spelelementen een aantal onderdelen hebben geoefend zoals kijken, bochtentechniek, remmen, schakelen, positie op de fiets en veiligheid. Groep 8 heeft een gastles gehad van Talitha de Graaf, coördinator VVN werkgroep Uden, over het fietsen naar het Voortgezet Onderwijs.

Een verkeersquiz sluit de verkeersdagen af, waarin de kinderen de opgedane kennis kunnen laten zien.

Het nieuwsbericht met filmpje vind je door op de foto hieronder te klikken.
Contact

Basisschool 'De Palster'
Tijdelijk adres:
Leeuweriksweg 9
5402 XA Uden
0413-332353
depalster@kiemuden.nl
Routeplanner >

Kalender

13 juli -  Zomervakantie
Jaaragenda >

Foto

200708 Musical groep 8 (3) 200708 Musical groep 8 (1)
200708 Musical groep 8 (2) 200708 Afscheidsmusical groep 8 (30)
Meer foto's >
Sitemap | Disclaimer | Links