waar leren tot leven komt

Breed aanbod aan verkeersactiviteiten

Op Germenzeel werd de afgelopen dagen hard gewerkt aan verkeersactiviteiten door kinderen van onze school. Drie dagen lang werden de kinderen middels diverse projecten alert gemaakt op verkeerssituaties waar zij mee te maken kunnen krijgen.

Onze school werkt met de methode 'Alles-in-1'. Een lesmethode waarin middels thema’s het lesprogramma aangeboden wordt en daardoor het leren voor kinderen heel betekenisvol is. Deze periode werken een aantal groepen rondom het thema Verkeer en Vervoer. In de groepen 1 t/m 8 was afgelopen week extra aandacht voor het thema verkeer. Zo werd er in de kleutergroepen extra aandacht besteed aan het oversteken en zij hebben dit in de praktijk geoefend. Voor de onder- en middenbouw werd er een trapvaardigheidsparcours uitgezet, waarbij verschillende verkeerssituaties nagebootst werden en de kinderen verkeersvaardigheden konden oefenen. In de bovenbouw zijn er fietsclinics verzorgd, waarbij de kinderen door middel van spelelementen een aantal onderdelen hebben geoefend zoals kijken, bochtentechniek, remmen, schakelen, positie op de fiets en veiligheid. Groep 8 heeft een gastles gehad van Talitha de Graaf, coördinator VVN werkgroep Uden, over het fietsen naar het Voortgezet Onderwijs.


Woensdag 14 maart was er ook nog aandacht voor de autoloze schooldag. De kinderen kwamen zoveel mogelijk lopend of op de fiets naar school. Er waren twee haltes waar de kinderen zich verzamelden en gezamenlijk met juf Loes of meneer Lambert naar school kwamen lopen. Hiermee dragen we als school uit dat het belangrijk is om zoveel mogelijk lopend of fietsend naar school te komen. Niet alleen uit gezondheidsoogpunt, maar ook om de verkeerssituatie bij school zo veilig mogelijk te houden.

De verkeersdagen worden morgen afgesloten met een verkeersquiz, waarin de kinderen de opgedane kennis kunnen laten zien.

 

Media
  • 180314 Verkeersactiviteiten 1.jpg
  • 180314 Verkeersactiviteiten 3.jpg
  • 180314 Verkeersactiviteiten 4.jpg

Contact

Basisschool 'De Palster'
Tijdelijk adres:
Leeuweriksweg 9
5402 XA Uden
0413-332353
depalster@kiemuden.nl
Routeplanner >

Kalender

13 juli -  Zomervakantie
Jaaragenda >

Foto

200708 Musical groep 8 (3) 200708 Musical groep 8 (1)
200708 Musical groep 8 (2) 200708 Afscheidsmusical groep 8 (30)
Meer foto's >
Sitemap | Disclaimer | Links